Ny her? Registrer deg og bli varslet om tilbud fra butikker, firma og lag du er tilhenger av, eller Logg inn.  

St. Olav Akupunktur & Helseklinikk

St. Olav Akupunktur & Helseklinikk
Se alle bilder
Kontaktinformasjon
Telefon48 10 28 93
BesøksadresseSt.Olavsgt 4, 3110 Tønsberg
E-posterikolbj@online.no
Hjemmesidehttp://www.stolavakupunktur.no
Bransje
Helse og velvære - diverse
Tips om feil
Velkommen til St. Olav Akupunktur & Helseklinikk


Jeg heter Erik Vinje Olbjørn og er grunnlegger av St. Olav Akupunktur & Helseklinikk.

I mange år har jeg arbeidet for å fremme kunnskap og virke rundt tradisjonell kinesisk medisin og akupunktur. Jeg har hatt mange turer til Kina og hospitert på sykehus og klinikker der og fått førstehåndskunnskap fra utøvere av denne gamle behandlingskunsten - rett fra kunnskapskilden; kineserne selv.

Telefon: 48 10 28 93
Epost: erikolbj@online.no


AKUPUNKTUR
Hva er akupunktur?
Tradisjonell kinesisk medisin (TKM) bygger på teorien om yin, yang og Qi. Teorien om yin-yang er sentral, og er nedtegnet så langt tilbake som 700 år før Kristus. Yin og yang er to motsatte, polære kvaliteter som er avhengig av og utfyller hverandre. Begrepet Qi kan forenklet oversettes med vital energi. Qi sirkulerer i kroppen i kanaler som kalles meridianer, og nærer organer og systemer. Qi kan av ulike årsaker være i ubalanse, og dette vil gi forskjellige symptomer.

TKM ser på kropp og sjel som en integrert enhet. I TKM ser man på sykdom som en uballanse i kroppens energisystem. Akupunktørens oppgave er å bidra til å gjenopprette energiballansen hos pasienten.

Akupunktur er en behandlingsmetode hvor det stikkes tynne nåler i spesifikke punkter langs kroppens meridianer (”energi-kanaler”) som går langs og rundt på kroppen. Så lenge energien ”Qi” får flyte fritt uten blokkeringer i meridianene har vi god helse. Hvis energiflyten av en eller flere årsaker blir forstyrret, oppstår uballanse som kan resultere i smerte og/eller sykdom. Ved å stimulere de rette punktene regulerer akupunktøren Qi og balansen gjenopprettes.

Akupunktur stimulerer blant annet kroppen egen produksjon av smertestillende stoffer, endorfiner. Akupunktur kan derfor virke smertelindrende ved muskelsmerter, senebetennelser, slitasjegikt, revmatiske smerter, for å nevne noen. Også ved mer langvarige smerter, som for eksempel hodepine og migrene, kan man benytte akupunktur.

• Et klart flertall oppgir at de opplever bedret helsetilstand etter akupunkturbehandling.

• Belastningslidelser i rygg, skuldre og nakke er de vanligste plagene folk søker hjelp hos akupunktør for. Også luftveisproblemer, allergi, hodepine, stress, søvnproblemer, psykiske plager, kvinneplager og fertilitetsproblemer er vanlig å oppsøke akupunktør for.

Hva skjer under akupunkturbehandling? Under første akupunkturbehandling blir det foretatt et grundig intervju som gir akupunktøren et grunnlag for å stille diagnose. De opplysningene som kommer frem blir ført i en journal. Under intervjuet stilles det spørsmål om plager og symptomer.

Akupunktøren er interessert i hvor lenge du har hatt plagene, hva som forverrer eller lindrer dem, osv. I tillegg ser akupunktøren på tungen og tar pulsen. Diagnosen er utgangspunktet for akupunktørens valg av akupunkturpunkter og hvordan disse skal stimuleres. Målet med en slik diagnostisering er å finne årsaken til plagene slik at hver pasient får en individuell tilpasset behandling. Dette er viktig ettersom de samme sykdommer og symptomer kan ha forskjellige årsaker ut fra TKM.

I akupunkturbehandlingen brukes svært tynne sterile engangsnåler som stikkes inn i spesielle punkter som finnes spredt i et system over hele kroppen. Vi har i underkant av fire hundre slike akupunkturpunkter som sitter på kroppens fjorten energibaner (meridianer). Det er viktig at nålene stikkes inn på riktig måte – dvs at innstikkets retning og dybde er av stor betydning. Nålene kan stå urørt under behandlingen , men like vanlig er det at nålene blir manipulert med fingrene, varmet opp med moxa eller stimulert med strøm. Nålene står vanligvis inne i 20-40 minutter. Antall nåler som benyttes under en behandling kan variere.

Akupunktur er en svært trygg behandlingsform med få bivirkninger når den utføres av godt utdannede behandlere som praktiserer etter trygge og solide standarder. Under og etter behandling opplever noen pasienter trøtthet, mens andre kan oppleve økt energi og livsglede. Andre følelser kan også dukke opp – og er helt naturlig. Noen pasienter kan få en svak prikkende eller nummen følelse der nålene sitter, noe som bare indikerer at Qi beveger seg og behandlingen virker. Du kan oppleve ømhet rundt stikket etter behandling. Akupunkturforeningen stiller strenge krav til medlemskap. Det kreves gode basiskunnskaper i vestlig medisin (minimum 90 studiepoeng) ved siden av en grundig utdanning i tradisjonell kinesisk akupunktur. I tillegg til utdanning i både vestlig medisin og tradisjonell kinesisk akupunktur skal en AF akupunktør: ha taushetsplikt, følge Statens krav til behandling av helse- og personopplysninger, ha ansvarsforsikring og følge AFs etiske regler.

Bildegalleri  Se alle